Σχετικά Με Εμάς

Ο Στόχος Μας

Η Access4all έχει ως στόχο την ανάδειξη των παροχών και των υπηρεσιών των καταλυμάτων και των χώρων Πολιτισμού ως προς την αντιμετώπισή τους στο θέμα της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης.

Μέσω της πλατφόρμας μας δίνουμε στον χρήστη πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητα σε καταλύματα και χώρους Πολιτισμού για να μπορεί να βρει ό,τι χρειάζεται εύκολα και άμεσα.

Δίνουμε τη δυνατότητα σε οργανισμούς από όλη την Ελλάδα να αναπτυχθούν με το να γίνουν προσβάσιμοι σε άτομα με αναπηρία, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που υπάρχει στην χώρα, με στόχο την καλύτερη δυνατή εμπειρία του επισκέπτη.

Στην πλατφόρμα μας ορίζουμε αξιολογήσεις ποιότητας. Κάθε αξιολόγηση βασίζεται σε χαρακτηριστικά και κατηγορίες που αφορούν: 

  • Παροχές καταλυμάτων /παροχές χώρων Πολιτισμού /υπηρεσίες
  • Φωτογραφίες των χώρων
  • Συμβουλευτική καθοδήγηση με στόχο την αναβάθμιση των παροχών των συνεργαζόμενων οργανισμών 
  • Αξιολόγηση από τους χρήστες

Η Ομάδα Μας

Εβελίνα Δημαρέση

Εβελίνα Δημαρέση

CEO

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στο site μας Access4all  που δημιούργησα με αγάπη και αίσθημα ευθύνης. Στόχος της Ομάδας μου είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε βασικές ανάγκες και δικαιώματα. Είναι τιμή μας να αποτελούμε μέρος της προσπάθειας των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται! 

Ελπίζουμε να βρείτε το περιεχόμενο αυτού του site ενδιαφέρον και χρήσιμο και να σας παρακινήσουμε να ταξιδέψετε!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα. Σπούδασα Βρεφονηπιοκόμος για παιδιά με αναπηρία. Εργάζομαι ως βρεφονηπιοκόμος από το 2014 συμμετέχοντας στο καθημερινό πρόγραμμα παιδικών σταθμών με δραστηριότητες εκμάθησης, ψυχαγωγίας, φροντίδα και επίβλεψη του παιδιού.  Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια παιδοψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής. Επίσης, έχω ασχοληθεί με τον εθελοντισμό σε Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης Και Κατάρτισης ΑμεΑ. Το 2023 δημιούργησα την Access4all με στόχο την εξέλιξη της προσβασιμότητας στην Ελλάδα.

Βασιλική Ζήση

Βασιλική Ζήση

CMO

Μια αρχειονόμος, βιβλιοθηκονόμος και μουσειολόγος με μεγάλο κίνητρο και πάθος για την ιστορία, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και εξειδίκευση στη διαχείρισή της. Με πραγματική αγάπη για τις τέχνες, ο χρόνος μου χωρίζεται μεταξύ της Διαχείρισης Πολιτιστικών αγαθών αλλά και της ανάδειξής τους. Η διδασκαλία της φωνητικής και ορθοφωνίας που έχω ασκήσει επαγγελματικά την τελευταία δεκαετία μου έχει δώσει την ευκαιρία να χρησιμοποιώ μουσική, ήχους και αφηγήσεις σε κάθε μου έργο. Το μεταπτυχιακό μου στο Digital Culture μου έδωσε την εξειδίκευση στις Νέες Τεχνολογίες, ώστε να μπορώ να έχω μια συνολική εικόνα της διαχείρισης του Πολιτισμού. Οι εκπαιδεύσεις στο project management, όπως αυτή από το Women 4IT, σίγουρα βοήθησαν στην μέχρι τώρα πορεία μου. Στόχος μου είναι η καλύτερη εμπειρία του επισκέπτη, είτε στο φυσικό είτε στον ψηφιακό χώρο και πιστεύω πραγματικά πως ΟΛΟΙ έχουμε δικαίωμα στην πρόσβαση σε όλα τα πολιτιστικά αγαθά. 

Ανδρέας Ζερκούλης

Ανδρέας Ζερκούλης

Mentor

Ο Ανδρέας Ζερκούλης είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π και συνιδρυτής την εταιρείας Inagros IKE, μιας startup που συντελεί στην τεχνολογική εξέλιξη του αγροτικού κλάδου. Αναζητώντας την επαγγελματική πορεία που θα τον ενθουσιάσει, παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε σε εταιρείες διαφόρων κλάδων (κατασκευαστικό, μόδας, εκπαίδευσης) και συμμετείχε σε εθελοντικές δράσεις στον τομέα της διοργάνωσης εκδηλώσεων και ανεύρεσης πόρων. 
Στην πορεία τον κέρδισε η επιχειρηματικότητα. Το 2017 ξεκίνησε την επιχειρηματική του δράση με την Inagros και πλέον έχει συμμετάσχει και συμμετέχει σε εταιρικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στους κλάδους: Agritech, Pet, Fashion και Envirotech. 
Παράλληλα με τη δραστηριότητα αυτή από το 2017 εργάζεται ως σύμβουλος τεχνολογίας και στρατηγικής σε δομές επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας, καθώς και ως εκπαιδευτής ενηλίκων σε θέματα τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας. 
Το 2019 βρέθηκε στη λίστα Forbes 30 Under 30, Greece.
Αλεξάνδρα Μανδαράκη

Αλεξάνδρα Μανδαράκη

Δικηγόρος

Η Αλεξάνδρα-Μαρία Μανδαράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος Αθηνών με εξειδίκευση στο Ποινικό και Αστικό δίκαιο, ενώ ασχολείται και με υποθέσεις Διοικητικού και Εμπορικού δικαίου καθώς και GDPR.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο, στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με εξειδίκευση στα οικονομικά εγκλήματα και στην ποινική δικονομία. Στην πορεία, ασχολήθηκε με τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και παρακολούθησε σχετικά σεμινάρια.

Επίσης, είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κύριο αντικείμενο σπουδών τη δημόσια διοίκηση και το Συνταγματικό δίκαιο.

Στον ελεύθερό της χρόνο επισκέπτεται μουσεία και χώρους πολιτισμού και οραματίζεται έναν κόσμο με ισότητα στην πρόσβαση όλων, χωρίς φραγμούς και όρια, με πλήρη εφαρμογή της εθνικής νομοθεσίας και των ευρωπαϊκών προτύπων!

Φώτης Δημαρέσης

Φώτης Δημαρέσης

COO

Ο Φώτης Δημαρέσης είναι Υποστράτηγος ε.α Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση σε θέματα εκκένωσης και ασφάλειας-πυρασφάλειας κτιρίων.

Σπούδασε σε Πυροσβεστική Ακαδημία σχολή Αξιωματικών (Ανθυποπυραγών) και στη σχολή Επιμόρφωσης ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών Πυρ/κού Σώματος, Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης-Διαχείριση Κρίσεων, Σχολή Εθνικής Ασφάλειας ΕΛ.ΑΣ.

Έχει επιμορφωθεί σε εξειδικευμένα θέματα ενίσχυσης της επιχειρησιακής, στελεχιακής και διοικητικής ικανότητας των ανωτέρων-αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος (Πυρασφαλεια,ανακριτικό, διαχείριση κρίσεων, προσωπικού, εκκενώσεις κτιρίων και περιοχών). Παρακολούθησε εξειδικευμένα Σχολεία Εκπαίδευσης Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων-Σωμάτων Ασφαλείας σχετικά με την πυροπροστασία, ασφάλεια εγκαταστάσεων, αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών, φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών – πολιτική προστασία – εκκένωση, συντονισμός εναερίων μέσων κατάσβεσης σε δασικές πυρκαγιές,(αεροσκάφη – ελικόπτερα),Ολυμπιακοί αγώνες 2004,όπως επίσης και σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων-προσωπικού-διοικητική λειτουργία δημοσίου-εξυπηρέτηση πολιτών-πολιτική προστασία.

Είναι Υπεύθυνος ξενοδοχείου σε θέματα ασφαλείας-πυρασφάλειας-εκκένωσης -διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, έχει εκπονήσει σχέδιο εκκένωσης και εκπαιδεύει το προσωπικό ξενοδοχείου στην Αθήνα.Έχει εργαστεί στην εκπόνηση σχεδίου οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού για το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Είναι  Επιχειρησιακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και 2019-2021 στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Επίσης, είναι πραγματογνώμονας σε θεματα διερευνησης πυρκαγιών στην εταιρεία Fair Consulting. 

Στην Access4all ασχολειται με τη μελέτη το σχεδιασμό εκκένωσης κτιρίων και την εκπαίδευση προσωπικού.

«Η μελέτη εκκένωσης, ειδικότερα χώρων που φιλοξενούν πολλούς επισκέπτες καθημερινά, είναι ένα από τα βασικότερα θέματα ασφάλειας που αφορά όλους μας, ώστε να καταφέρουμε ακόμη και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να απομακρυνθούμε από το κτίριο με ασφάλεια και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και τους άλλους».

Μαριαλένα Κοπτσοπούλου

Μαριαλένα Κοπτσοπούλου

Πολιτικός Μηχανικός

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα περνώντας τα καλοκαίρια στο δεύτερο της σπίτι, τη Σίφνο. Από μικρή ονειρευόταν να γίνει Πολιτικός Μηχανικός καθώς ήθελε να δημιουργεί κατασκευές που θα εξυπηρετούν τους ανθρώπους γύρω της!

Έτσι το 2017, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και ακολούθησε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Construction Management and Engineering στο Delft University of Technology, στην Ολλανδία. 

Παράλληλα με τις σπουδές της, ασχολήθηκε με την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Με αυτά τα εφόδια, εργάστηκε σχεδόν 2 έτη στον τομέα του τουρισμού εφαρμόζοντας τις τεχνικές και management γνώσεις της σε ξενοδοχειακή μονάδα. Ακόμη, διερεύνησε θέματα σχετικά με τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Η εμπειρία της σε αυτόν τον τομέα, της ανέδειξε την σημασία της διαμόρφωσης των χώρων ενδιαφέροντος με στόχο την ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων μας στον τουρισμό και τον πολιτισμό!

Οι Αξίες Μας

Είμαστε Ευέλικτοι

Επικεντρωνόμαστε σε ό,τι είναι σημαντικό

Αγαπάμε και Νοιαζόμαστε για ό,τι κάνουμε

Είμαστε αυθεντικοί

Μας αρέσει να εξελισσόμαστε