Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής – Ίδρυμα Oικ. Γ. Ψαροπούλου

Στη φωτογραφία βλέπουμε την εξωτερική πλευρά του κτηρίου και την είσοδο. Το κτήριο είναι νεοκλασικό και στη δεξιά του πλευρά υπάρχει μια οριζόντια κάθετη αφίσα του μουσείου.

Παρατηρήσεις/Σχόλια για Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής – Ίδρυμα Oικ. Γ. Ψαροπούλου

Το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής είναι ένας μουσειακός και εκπαιδευτικός οργανισμός αφιερωμένος στη νεότερη κεραμική. Στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Mελιδώνη 4-6 και Αγίων Ασωμάτων και διαθέτει μόνιμο εκθεσιακό χώρο με αναπαραστάσεις παραδοσιακών εργαστηρίων.

ΑμεΑ

Ο χώρος του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής είναι πλήρως προσβάσιμος από άτομα με κινητική αναπηρία με προσβάσιμη είσοδο και προσβάσιμη οδό σε όλους τους χώρους που είναι επισκέψιμοι για το κοινό.

Συγκεκριμένα, ένα άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο έχει πλήρη πρόσβαση στα εκθέματα και τα εποπτικά κείμενα, ώστε να μπορεί να έχει ολοκληρωμένη εμπειρία στο χώρο. Το υλικό που υπάρχει στο δάπεδο του εκθεσιακού χώρου είναι αντιολισθητικές πλάκες και ξύλο που επιτρέπουν την ασφαλή κίνηση του αναπηρικού αμαξιδίου.
Στο χώρο του μουσείου υπάρχει ανελκυστήρας, αλλά δεν απαιτείται η χρήση του για την περιήγηση στην έκθεση του μουσείου.
Επίσης, υπάρχει WC κατάλληλα σχεδιασμένο για ΑμεΑ στο χώρο του μουσείου.

Πρόσβαση

Διεύθυνση
Το Μουσείο βρίσκεται στο Κέντρο της Αθήνας, στη περιοχή του αρχαίου Κεραμεικού και συγκεκριμένα στην οδό Μελιδώνη 4-6 Αθήνα, Τ.Κ. 105 53.  Η πρόσβαση σε άτομα με κινητική αναπηρία, όπως και σε όλους τους επισκέπτες, γίνεται από την κεντρική είσοδο. Εκεί υπάρχει πεζόδρομος και επιτρέπεται να σταματήσει όχημα ΑμεΑ στην είσοδο του μουσείου για να εισέλθει στην έκθεση, χωρίς όμως να υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης.

Η πρόσβαση στο μουσείο γίνεται και μέσω:

  • ΗΣΑΠ, στάση Θησείο (5 λεπτά)
  • ΜΕΤΡΟ, στάση Μοναστηράκι
  • ΟΑΣΑ, γραμμές 025, 026,027,035

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 15:00
Κυριακή: Κατόπιν επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 210 3318491

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες.

Οδηγίες