«Αφή & Έκφραση»

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚ. Γ. ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Θέμα: «Αφή & Έκφραση» Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κεραμικής για Ομάδες Ατόμων με Αναπηρία.

Το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής – Ίδρυμα οικ. Γ. Ψαροπούλου, αποτελεί ΝΠΙΔ κοινωφελούς χαρακτήρα και δραστηριοποιείται στον τομέα της διάσωσης και διάδοσης της νεοελληνικής κεραμικής. Ταυτόχρονα, αποτελεί σημαντικό εκπαιδευτικό κέντρο για τη νεότερη κεραμική του τόπου μας αναπτύσσοντας πολύπλευρη εκπαιδευτική δράση, όπως είναι η οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία σε καθημερινή βάση, εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης με αντικείμενο την κεραμική, αλλά και εξειδικευμένων σεμιναρίων για ενήλικο κοινό.

Το Κέντρο από την ίδρυσή του έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα ατόμων με αναπηρία. Θεωρώντας ότι κάθε μουσειακός χώρος είναι ανοιχτός σε όλες τις κατηγορίες κοινού και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, φιλοξενεί ανά τακτά διαστήματα εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις για ομάδες ατόμων με αναπηρία.

Σε αυτό το πλαίσιο σας καλούμε να δηλώσετε πρόθεση συμμετοχής στην υλοποίηση δωρεάν εκπαιδευτικών εργαστηρίων κεραμικής για ομάδες ατόμων με αναπηρία στο πλαίσιο του προγράμματος «Αφή & Έκφραση».

Βασικός στόχος του βιωματικού αυτού προγράμματος είναι η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στον κόσμο της κεραμικής και ειδικότερα στη σύγχρονη κεραμική δημιουργία. Παράλληλα, επιδιώκεται η αναδεικνυόμενη διαφορετικότητα και η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των συμμετεχόντων μέσω της γνωριμίας με έργα σύγχρονων κεραμιστών.

Στοιχεία του προγράμματος
Διάρκεια: 90 λεπτά
Συμμετοχή: έως 15 άτομα
Χρόνος υλοποίησης: 10.30΄-12.00΄

Το πρόγραμμα υλοποιείται δωρεάν με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με την αμκε ΆΝΑΣΣΑ, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής και της εκπαίδευσης.

Για κλείσιμο επισκέψεων ή για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με τη δράση, επικοινωνήστε με το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής.
Μελιδώνη 4-6, 105 53 Αθήνα, τηλ.: 2103318491