Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση “Ο γιατρός στην αστυνομική λογοτεχνία”

Με ένα ακόμη πρωτότυπο θέμα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha στην Αθήνα: Το σημαντικό ζήτημα του ιατρικού επαγγέλματος στην αστυνομική λογοτεχνία, υπό τον τίτλο «Ντετέκτιβ, πραγματογνώμων, δράστης: Χαρακτήρας μυθοπλασίας ή μήπως όχι;» θα αναλύσουν την Κυριακή 12 Μαΐου, στο Βιβλιοπωλείο Monogram, Υμηττού 17, Χολαργός, στις 18:00, οι:

Αποστολία Ακριβούση, ιατροδικαστής,
Έλενα Μπολονάση, δικηγόρος, εγκληματολόγος, συγγραφέας και
Δημήτρης Δικαίος, ψυχίατρος.

Το πάνελ των ομιλητών θα συντονίσει η Έστα Τσιγκάνου, ενδοκρινολόγος, διαβητολόγος).
Το θέμα της συζήτησης θα θέσει η Έστα Τσιγκάνου κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή της με το ερώτημα «Γιατρός-ντετέκτιβ ή ντετέκτιβ- γιατρός;»: Ο αστυνομικός ντετέκτιβ εξιχνιάζει συχνά ένα έγκλημα συνδυάζοντας διάφορα φαινομενικά αταίριαστα στοιχεία, όπως ακριβώς ο γιατρός διαβάζει μία διάγνωση. Η μεθοδολογία είναι πολλές φορές η ίδια, γιαυτό στην αστυνομική λογοτεχνία ο ρόλος του γιατρού μπορεί να είναι τόσο σημαντικός.

Στην εισήγησή της η Αποστολία Ακριβούση θα αναφερθεί στη διαφορά ανάμεσα σε έναν γιατρό της αστυνομίας και έναν ιατροδικαστή κατά τη διερεύνηση του εγκλήματος, στο πλαίσιο της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Η Έλενα Μπολονάση θα αναφερθεί στα ιατρικά δράματα και στο πώς μπορούν να προκαλέσουν την ίδια αγωνία με ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, σε γιατρούς που έγιναν συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, στο ψυχολογικό προφίλ ενός δράστη και στον ρόλο του γιατρού.

Τέλος, ο Δημήτρης Δικαίος θα μιλήσει για την σχέση που μπορεί να έχει ένας ψυχίατρος με το έγκλημα και πώς αυτή αντανακλάται στην αστυνομική λογοτεχνία.

Οι ομιλητές θα αναφερθούν σε χαρακτηριστικά βιβλία για το θέμα τα οποία θα διατίθονται στον χώρο.

Βρείτε όλα τα νέα του φεστιβάλ και το αναλυτικό πρόγραμμα στο site
https://agathafestival.gr/ και στα social media της διοργάνωσης:
FB https://www.facebook.com/agatha.crime.festival
IG https://www.instagram.com/agatha.crime.festival

TikTok @agatha_festival